Bröderna Bommens årliga ölfestival hålls på Klockarberget i Njurundabommen i industrilokalerna där det tidigare var bilverkstad. Sedan 2013 har vi sakta men säkert bytt ut bilarna till bryggeri, bränneri och bageri i ett besökcentra där produktionen av hantverksöl och destillat är hjärtat i verksamheten. Fokus för festivalen är att visa på den forna bryggeristaden Sundvalls utbud av lokala hantverksöl och destillat, umgås, äta och dricka gott. 

Förutom mat och dryck av hög kvalitet erbjuds besökarna att delta i olika typer av provningar där vi tillsammans provar olika drycker och berättar om såväl dryckerna som dess producenter. Nytt för iår är en exklusiv dessertprovning där Hanna matchar sina desserter med Bröderna Bommens olika destillat.

I partytältet är stämningen på topp hela kvällen med trubadur Stefan Nordlander som bjuder på en riktigt bra mix av gammal och ny musik. I hantverksölbaren träffar du några av bryggarna själva bakom bardisken, dom erbjuder upp emot 30 olika ölsorter. För er som vill ha det lite lugnare har vi cafét där du i lugn och ro kan avnjuta musik, en kopp kaffe och dessert. 

Utöver detta erbjuds besökaren smakuppleverser i Biergarten, Bröderna bommens lag från SM i utomhusmatlagning lagar mat från grunden - iår blir det cowboysmat från den amerikanska södern som till exempel härligt mustig och långkokt chili med svenskt kött/bönor och BBB öl, härliga nybakta majsbröd och jamsen på sötpotatis serveras med Vännas supergoda korv eller riceandbeanbollar, kallt sweet tea finns också på menyn. Som sides serveras lökringar där frityrsmeten självklart spetas med BBB öl och dippas i BBQ sås på vår Stout och bageriets härliga bröd blir till vitlöksbröd på grillen. Prata med köket om du har matförutsättningar, vi har koll på innehåll.

Vi smygstartar och värmer upp redan på fredag med langoskväll  kl 16-20 (biljetten gäller båda dagarna). Bröderna Bommen bussen fixar transporten till och från ölfestivalen på lördag. Avgång från Navet klockan 15.30, stannar i Bredsand (gamla E4:an vid skolan) klockan 15.40 och busstation i Kvissleby kl 15.55, samma stopp på hemresan då bussen avgår från festivalen klockan 23.05. Köp tor biljett i förväg för att säkra din plats, biljetter säljs på bussen i mån av plats (endast betalning med swish på bussen).

Medverkande lokala bryggerier Bröderna Bommen, Dykes, Alnöl, Brygglabbet, Fjällbryggarna, Allsta Bryggeri, Tjärnsjö, Stenhammaren och Noisy Bastard.

KÖP BILJETTER
BILJETT entré - éntre till området båda dagarna.

BUSSBILJETT lördag den 3 augusti från Navet klockan 15.30 till festivalentrén. Bussen kör gamla E4:an och stannar i Bredsand (hållplatsen vid skolan) kl 15.40 och i Kvissleby busstation kl 15.50. Återresa från festivalentrén klockan 23.05 via gamla E4:an till Navet.

LOKAL VERTIKAL lördag den 3 augusti klockan 16.30
I gamla bryggeristaden Sundsvall finns idag nio hantversksölbryggerier, vid denna provning presenterar vi varje bryggeri och provar en av deras öl. Provningen tar ca 1,5 timme

MAGISKA DESTILLAT lördag den 3 augusti klockan 19.00
Bröderna Bommen började brygga öl för 22 år sedan. En sen kväll i september 2013 bestämde vi oss för att ta steget ifrån att brygga på spisen till ett "riktigt" bryggeri. Det ni kanske inte vet är att vi den där kvällen även diskuterade att starta ett destilleri. Vi kom fram till att vi börjar med ölen, men 2018 förverkligade vi ytterligare en dröm och startade vårt destilleri. På provningen kommer vi testa fem olika destillat, 2 cl av varje sort. Det blir vår underbara Sundsvalls Snaps, Ljungan Gin och även lite fatlagrat. Naturligtvis kommer vi ta med lite Tonic så att ni även får testa vår Gin o Tonic. Provningen tar ca 1 timme

DESSERT OCH DESTILLAT lördag den 3 augusti klockan 19.30
Desserter desserter desserter endast med dom bästa av råvaror och mycket omsorg gör Hanna sina desserter i Bröderna Bommen Bageri, vi provar fyra olika desserter och Bröderna bommen destillat, 2 cl per sort. Provningen tar ca 1 timme.

Medverkande på ölfestivalen 2019: 

loading...

Bröderna Bommen Ölfestival 2019

2 augusti kl 16-20
3 augusti kl 16-23

Klockarbergsvägen 13, Njurunda

Hitta till bryggeriet