Klicka här för att ladda ner mer info om fatköp

En TILL dröm blir sann!

Vi började som ölbryggeri 2014 i Njurundabommen. 2017 började vi planera för en av våra stora drömmar, att från grunden tillverka svensk singel malt whisky. År 2020 körde vi fullt ut igång med destillering av vår egen single malt whisky.

Nu vill vi förverkliga ytterligare en dröm. Vi kommer börja importera rom ifrån Jamaica!

Den jamaicanska pot still romen tenderar att vara tung och robust med stora smaker och massor av karibisk "funk", vilket skiljer dem från rom som vanligtvis finns på spansktalande öar. Jamaicansk rom är också intressant på grund av den strikta lagstiftning som omger dess produktion, vilket inte är vanligt inom romindustrin. Enligt regelverket så måste romen ha tillverkats i Jamaica, romen måste också vara gjord på melass ifrån Jamaica. Det sker i samarbete med ett antal privatägda bruk innan melassen säljs till destillerier.

Vi tror att den kraftfulla jamaicanska romen kommer mogna väldigt fint på fat av svensk ek. Det blir en härlig blandning av romens sötma och den svenska ekens karaktär, som sedan får gifta sig i vårt lagerhus.
Vi kommer under februari 2022 börja vår fatförsäljning. Det finns ett stort intresse att äga ett fat och vår tillgång är väldigt begränsad, vilket gör att den som äger ett fat hos Bröderna Bommen kommer tillhöra en liten skara personer. Dessa personer kommer på nära håll och under familjära former kunna följa sitt fat under hela mognaden. 

Erbjudandet om fatköp gäller för 42 liters mediumrostad svensk ek ifrån Thorslundkagge, som är Sveriges enda tunnbindarmästare. Kvaliteten på faten är av yttersta vikt för oss på Bröderna Bommen, därför känns det väldigt bra att ha ett samarbete med just Thorslundkagge. 

”För oss finns inga genvägar. Vi låter saker och ting ta tid. Eken måste få växa, timingen måste bli rätt. Vi väljer varsamt stockarna vi arbetar med. Vi vet att med naturmaterial, skickligt hantverk och tid kan vi binda trätunnor av högsta kvalité. Vi arbetar inte mot tiden utan med den.” Thorslundkagge.
 
Faten är på 42 l och är nya mediumrostade fat av svensk ek. Svensk ek ger smak och tillför dofter till romen, såsom karamell, kola, vanilj och tanniner från ekfaten. Vi tror att vår Jamaicanska rom kommer utvecklas väldigt bra på svensk ek.

Helt fantastiskt att du vill hänga med på vår romresa. Nu åker vi!

/Bröderna Bommen
Kontakta oss gärna om ni har frågor och funderingar. Klicka här.


Klicka här för att ladda ner mer info om fatköp

loading...