Miljön är viktig för Bröderna Bommen!

Motivering till miljöpriset 2020:
Bröderna Bommens hållbarhetstänk genomsyrar tydligt hela verksamheten. För att undvika onödigt spill inkorporerar de, bland annat, bryggeriets restprodukter i sitt bageri och brasserie samt återanvänder mer än gärna gamla möbler och byggmateriel för att skapa en gemytlig miljö för besökare och medarbetare. De arbetar i största möjliga utsträckning med ekologiska och lokalproducerade råvaror och är noga med förvaring, bearbetning och kompostering av dessa. Förutom ett gediget fokus på material och råvaror representerar Bröderna Bommens café och brasserie en säker och trivsam miljö där alla skall kunna umgås och vara försäkrade om att myndigheternas rekommendationer och restriktioner följs och tar stort ansvar för att vara en mötesplats även i dessa corona-tider genom att möblera glest och öppna uteköket med sin grill för att gäster skall kunna njuta av en vistelse utan att riskera omotiverad närkontakt med andra besökare.

Vårt miljöarbete är en ständigt närvarande ambition att vara så "vänliga" och "sparsamma" med miljön som möjligt. Vi lär ständigt och har kommit så här lång idag:

Kontroll vid inköp, så långt det är möjligt, av låg miljöpåverkan med hänsyn till såväl tillverkning, odlingssätt som så korta transporter som möjligt.

Vi handlar gärna det vi kan lokalt t ex råvaror, tjänster, och produkter i produktion och butik.

Vi använder restprodukter från bryggeri och bränneri i vårt Bageri och Brasserie.

Vi lagar mat från grunden och planerar meny och produktion i bageriet och brasserie för att ta tillvara rester.

Vi jobbar med storlek på tallrikar och koppar för att undvika matspill.

Vi sopsorterar och har samarbetar med Hjorts i Rotvik som hämtar vår kompost.

Vi reducerar påverkan på energiförbrukningen genom att använda effektiva kokkärl och ny teknik vid kylning och jäsning av våra drycker.

Vi använder gärna återanvända byggmaterial och begagnade inventarier i vår verksamhet.

Vi planerar och håller koll på rutter för utkörning lokalt där vi så långt det är möjligt samordnar våra transporter.

Prata gärna miljö med oss och tipsa gärna om du har förslag  ....
 

Alla priser är inklusive moms.